İdeal evlilik için evlenmeden önce eş adayınızda bu özellikleri arayın!

Evlenip mutlu bir yuva kurmak herkesin hayalidir. Mutlu ve sağlıklı bir evlilikte en önemli şey ise doğru eşi seçebilmek. Eş adayınızı seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini Klinik Psikolog Beyhan Budak anlatıyor.

Evlilik hayatta atılacak en önemli adımlardan bir tanesidir. Evleneceğiniz eş adayınızı bu süreçte iyi tanımanız atacağınız bu adımda size güç verecektir. Evlenmeden önce kişi kendini ve eş adayını iyi tanımalı ki ilerde yaşanabilecek daha ciddi sorunlar yaşanmasın. Karşınızdaki eş adayında evlenmeden önce özellikle dikkat etmeniz gereken birkaç noktayı için Klinik Psikolog Beyhan Budak hatırlatıyor.

Eşiniz ailenizle iyi anlaşıyor mu?

İlişkilerde iki kişi birbirini ne kadar da çok sevse evlilik mevzu bahis olunca ilişkiye aileler de dahil oluyor. Toplumumuzda bir laf vardır. Evlenirken sadece eşinizle değil ailesiyle de evleniyorsun diye. Tam da bu mesele işte. Eşinizle bir probleminiz yok ama ailesiyle sıkıntılar yaşıyorsanız bunun evliliğinizi etkilemesi kaçınılmazdır. Arada sorun olan konunun çözülemeyecek büyük olduğu durumlarda evliliğe biraz daha temkinli yaklaşmakta fayda var.

PARANIZI İDARE EDEBİLİYOR MUSUNUZ?

Çalışın ya da çalışmayın paranızı ne kadar idareli kullanıyorsunuz çok önemli. Siz çok savurgan eşiniz de tam tersi çok eli sıkı olursa bu konuda evlilikte fikir ayrılıkları yaşarsınız. Para konusunda kendinize bir disiplin ve düzen benimsemeniz daha doğru olacaktır.

İLİŞKİNİZDE BİRBİRİNİZE KARŞI YALANLAR VAR MI ?

Aslında bir ilişkide en önemli ve en temel konulardan bir tanesidir yalan konusu. Evlilik öncesinde partnerinizin yalan söylediğini farketmişseniz konunun üzerinde fazlaca durum derim. Çünkü bu yalanlar evlendikten sonra azalır diye düşünmeyin. Evlendikten sonra artan sorumluluklar ve kaygılarla beraber yalanlar artabilir. O yüzden bu sorunu evlilik öncesi kökten halletmeden evliliğe adım atmamakta fayda var.

KARŞILIKLI SAKİN BİR İLETİŞİM KURABİLİYOR MUSUNUZ?

Bazı ilişkiler deli dolu ve tutkuludur. Bu süreçte kişiler aşkın büyüsüyle realist düşünemez ve sorunları gerçekçi bir şekilde konuşamazlar. Ama evlendikten sonra değişen konular ve sorunlarla karşılaşınca şaşırıp kalırlar. Bunu yaşamamak için ilişkinin evlilik öncesi döneminde de karşılıklı düzgün bir iletişim kurulabiliyor olması çok önemlidir. Kafanıza takılan problemlerinizi kavga gürültüyle değil de sakin kafayla ve dingin bir halde konuşup halledebiliyor musunuz bunu tekrar düşünün.

EMPATİ KURABİLİYOR MUSUNUZ?

Evlilik demek ben halinden biz haline geçmek demek. Evet ilişkilerde de bu şekilde olmalı ama evlilikte olmazsa olmaz bir durum aslında. Kişi eğer ki sadece kendini düşünüyor kararlarını ve yapacaklarını planlarken sadece kendi bakış açısıyla birşeyler yapıyorsa ilişkide problemler başlıyor demektir.

EVLİLİĞİ YÜRÜTEBİLECEK OLGUNLUKTA MISINIZ?

Evlilik süresince küçüklü büyüklü pek çok tartışma yaşanabilir. Önemli olan karşıdaki eşinizle tartışırken çocukça mı davranıyorsunuz yoksa yeterince olgun düşünebiliyor musunuz. Her kavganızda “boşanmak istiyorum” “küstüm ailemin yanına gidiyorum” gibi çocukça mı davranıyorsunuz. Yoksa sorunlarınızı görüp çözümler mi arıyorsunuz. Tartışma anındaki duygularla ani kararlar veriyor ormak hem eşinizi hem de evliliğinizi yoracaktır.

YETERİNCE FEDAKAR MISINIZ?

Evlilik çoğu zamanda fedakarlık isteyen bir süreç. Evlendikten sonra alınan kararlarda atılan adımlarda tek başınıza değil birlikte karar vereceksiniz. Bu kararlar da her zaman sizin istediğiniz gibi olmayabilir. Bu durumlarda fedakarlık yapıp bu sefer de senin istediğin gibi olsun diyebilecek misiniz? Bunu düşünün.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KEŞFET