Hayatla baş etmekte zorlanıyor musunuz? İşte ruh sağlığınızı iyileştirek 6 alışkanlık

Yoğun iş hayatı, stresli yaşam, kaygı gibi pek çok etken ruh sağlığını direk etkiler. Kendinizi sakinleştirmenin ve rahatlatmanın yollarını bularak daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürebilirsiniz.

Ruh sağlığınız, nasıl düşündüğünüzü, nasıl hissettiğinizi, başkalarıyla nasıl etkileşim kurduğunuzu ve zor durumlarda nasıl başa çıkacağınızı etkiler.

Kaygı, depresyon, duygu durum bozukluğu, madde bağmlığı, yeme bozukluğu, davranış bozukluğu gibi problemler yaşıyorsanız moralinizi yükseltecek, hayata daha pozitif bakmanızı sağlayacak ipuçları hazırladık. İşte detaylar...

1. UYKUYU ÖNEMSEYİN, KALİTELİ UYUYUN

Uyku, vücudunuzun dinlenmesini ve zihninizin kendini yenilemesini sağlar. Gece geç saatte yatıp kalma alışkanlığınızdan sıyrılmanız lazım. Özellikle 23:00-04:00 saatleri arasında uyumayı alışkanlık haline getirin. Herkesin ihtiyacı olan uyku süresi farklı olsa da ortalama 7 saat uyku idealdir.

2. SAĞLIKLI BESLENİN VE EGZERSİZ YAPIN

Sağlıklı beslenmek; kaygı ve stres düzeyinizi azaltır, genel ruh halinizi iyileştirir.

3. SİZE İYİ GELEN İNSANLARLA DAHA ÇOK VAKİT GEÇİRİN

Sosyal etkileşim , insan olmanın bir parçasıdır. Her türden insanla birçok farklı düzeyde bağlantı kurmanıza olanak tanır. Yeni insanlar tanımak, farklı bakış açılarına sahip insanlarla muhattap olmak size iyi gelecektir. Bu sayede sürekli enerjinizi alan kişilerden uzak kalacak, zamanla sizi iyi gelen insanlarla vakit geçireceksiniz.

4. GEVŞEME TEKNİKLERİ

Gevşeme hareketler; stres seviyelerini azaltır, kan basıncını düşürür ve kas gerginliğini azaltır. Derin nefes, meditasyon gibi pek teknikten kendinize uygun olanını seçebilirsiniz.

5. ŞÜKÜR DEFTERİ TUTUN

Hayatınızda şükredecek şeyler olduğunu hatırlamak, sağlıklı beslenmek ve egzersiz yapmak kadar önemlidir. Şükretmek, zihninizi olumlamanızı sağlayacak, hayata bakış açınızı değiştirecektir. Bunun her gün 10 dakika da olsa zaman ayırın.

6.BAŞKALARINA YARDIM EDİN

Başkalarına yardım etmek, gönüllü projelerde çalışmak, iyilik yapmak, teşekkür etmek, hal-hatır sormak gibi pek çok basit görünen eylemin sandığınızdan daha büyük iyileştirici gücü vardır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KEŞFET