Pancar, önemli besin maddeleri içeren bir kök sebzedir. Yaprakları da kökleri de yenilir. Antioksidan, anti enflamatuar ve arındırıcı özelliklere sahip olan pancarın faydalarını sizin için araştırdık.
Pancarın faydaları nelerdir?
- İyi bir folat kaynağıdır. Hamilleler için özellikle tavsiye edilir.
- Yağ oranı düşüktür.
- K vitamini ve kalsiyum açısından zengindir.
- Zengin lif içeriğine sahiptir.
- Antioksidandır.
- Araştırmalara göre cilt kanserini önler.
- İyi bir C vitamini kaynağıdır.
- Yara izlerinin iyileşmesini kolaylaştırır.
- Kan basıncını düşürür.
- Kalp dostudur.
- Yapılan bir araştırma, meme ve prostat kanserlerini önlemeye yardımcı olduğunu ortaya koymuştur
- Washington Howard Üniversitesi'nde yapılan bir başka çalışmada, pancarın akciğer ve cilt kanserlerini önlediği bulunmuştur.
- Karaciğeri iyileştirir
- Vücutttaki toksinlerin atılmasını sağlar.
- Enerji verir.
- İltihap önleyicidir.
- Beyin sağlığını olumlu etkiler.
- Sindirimi kolaydır.
- Demir açısından zengindir, kansızlığa iyi gelir.
- Kemikleri güçlendirir.
Pancarla neler yapabilirim?
- Pancar cipsi yapabiliriniz.
- Pancarı salatalarınıza ekleyebilirsiniz.
- Keklere kurabiyelere ilave edebilirsiniz.
- Turşusunu yapabilirsiniz.
- Krep gibi hamur işlerine ekleyebilirsiniz.
- Yoğurtla karıştırıp meze olarak tüketebilirsiniz.
- Pancar çorbası yapabilirsiniz.
- Suyunu içebilirsiniz.