Bağışıklığı güçlendiren çaylar nelerdir?

Kış geldi, hastalıklar tavan yaptı malum. En iyi bağışıklık güçlendirici çaylar sıkça araştırılıyor bugünlerde. Biz de bugün sizler için hastalıklara karşı koruyucu çayları araştırdık.

Antioksidan içeriği yüksek olan, antiviral ve antibakteriyel özellikler sahip pek çok çay bulunuyor. Bu çaylar, hem vücudun su ihtiyacını karışıyor hem de bağışıklığı güçlendirip hastalanmanızı önlüyor.

İşte bağışıklık dostu çaylar...

ZERDEÇAL ÇAYI

Zerdeçal, antimikrobiyal özellikler içeren ve hastalıkları önlemeye yardımcı olabilecek kurkumin olarak bilinen bir bileşik içerir.

ZENCEFİL ÇAYI

Zerdeçal gibi zencefil de bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olabilecek antimikrobiyal özelliklere sahiptir.. Zencefil, çay karışımlarına biraz tatlı, biraz baharatlı bir tat verir ve hem kafeinli hem de bitki çaylarında popüler bir bileşendir. Bal, limon ve zencefille hazırlanan zencefil çayı; özellikle soğuk algınlığı , boğaz ağrısı ve öksürükte tercih edilmektedir.

MEYAN KÖKÜ ÇAYI

Meyan kökü, eklendiği herhangi bir çaya ince bir tatlılık verir. Çin bitkisel tıbbında yüzlerce yıldır kullanılan meyan kökü, bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye ve hastalanmanızı önlemeye yardımcı olabilecek antiviral ve antimikrobiyal özellikler de dahil olmak üzere çok sayıda faydaları bulunuyor. Özellikle öksürük için tavsiye edilen meyan kökü, balgamın atılmasında oldukça etkilidir. Meyan kökünü ölçülü tüketmek gerektiğini (günde 1 bardak) hatırlatalım.

NANE ÇAYI

Araştırmalar, nanenin hastalıkları önlemeye yardımcı olabilecek antimikrobiyal ve antiviral özelliklere sahip olduğunu ve ayrıca çeşitli sağlık yararları ile birlikte antioksidanlarda yüksek olduğunu göstermektedir.

PAPATYA ÇAYI

Papatya, bağışıklık sistemini güçlendirmeye, soğuk algınlığı semptomlarını yatıştırmaya ve dinlenmeye ve rahatlamaya yardımcı olmak için yüzyıllardır bitkisel tıbbın bir bileşeni olarak kullanılmıştır.

HİBİSKUS ÇAYI

Hibiskus, yüksek düzeyde demir, antioksidan ve C Vitamini içerir. Özellikle grip ve nezle gibi enfeksiyon hastalıklarında sıkça tercih edilir.

ÖLÇÜ ÖNEMLİ

Haber7'de yer alan haberde Uzm. Dyt. Özlem Arar, bitki çaylarının yüksek miktarlarda ve çok uzun süreli kullanılmasının böbreklerde tahrişe, vücutta elektrolit dengesinin bozulmasına yol açabileceğinin altını çizdi ve şu şekilde açıklamada bulundu: “Bazı bitki çaylarının fazla kullanılması kan pıhtılaşmasını önler (antikoagülan) ve tansiyon ilaçları (hipotansiyon ve hipertansiyon) ile etkileşebilir. Bu yüzden kan sulandırıcı ilaç kullananların, kalp hastalarının, hamilelerin, emziren annelerin, alerjik bireylerin, safra taşı bulunanların, böbrek hastalarının bitki çayı kullanırken doktorlarına danışmaları şarttır”.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KEŞFET