Evde Antoryum çiçeği bakımı nasıl yapılr? Antoryum çiçeği nasıl sulanır?

Yaprağa benzeyen kırmızı, beyaz çiçekleriyle evde en kolay yetiştirebileceğiniz bitkilerden bir tanesidir Antoryum. En uzun süre çiçekli kalabilen bu bitkinin bakımları ile ilgili merak edilenleri sizler için araştırdık.

Flamingo çiçeği olarak da bilinen Antoryum çiçeği, bulunduğu her ortamın havasını ve enerjisini değiştirir. Yapay çiçek görüntüsüne sahip olan bu bitki iç mekanlarda dekorasyona katkıda bulunur.Dayanıklı bir çiçek olduğu için hem bakımı kolaydır hem de uzun ömürlüdür.

  • Antoryum çiçeği nemi çok sever. Bu sebeple toprağını sık sık kontrol edip nemli olduğundan emin olmak gerekir. Yaz aylarında geniş ve parlak yüzeyli yapraklarına spreyle su püskürtmek gelişimi için daha faydalı olacaktır.
  • Yetiştirilmesi için en ideal sıcaklık 20-28 derece arasıdır. Sağlıkla büyüyük çiçek açabilmesi için çok soğuk havalardan korumak gerekir.
  • Antoryum organik besleyicilerle zenginleştirilmiş, humuslu toprak sever. İyi kalitede bir toprağıınz varsa içerisine ponza taşı eklemeyi unutmayın. Bitkinizin köklerine havadar bir ottam sağlaması için bu önemlidir.
  • Evin aydınlık ama direk güneş almayan bir konumu tercih edebilirsiniz. Çiçek açabilmesi için doğrudan güneş alması gerekir. Perdenin filtrelediği güneş çiçeklere zarar vermez.
  • İlkbahar ve yaz ayları bitkinin çiçek açma dönemleridir. Bu dönemlerde ayda bir besin vermek gelişimine katkı sağlar. Uygun şartlar ve iyi bakımla yıl boyu çiçek açabilen bit bitkidir.
  • Ev içi hava akımından bitkiyi korumanız gerekir. Bu yüzden pencere önlerine konumlandırmamalısınız.
  • Antoryum çiçeğinizi sularken kireçsiz ve oda sıcaklığındaki suyu tercih etmelisiniz.
  • Antoryumu çoğaltmak isterseniz en uygun zaman 15 Haziran’dan yaz sonuna kadar olan dönemdir. Çoğaltma için kökten ayırma yöntemi kullanabilirsiniz. Köklerinden ayrılan bir antoryum dalını, başka bir saksının içine dikmeniz çoğaltmak için yeterlidir. En uygun zaman Nisan ve Mayıs aylarıdır.
  • Antoryum bitkinizin toprak değişimi için de Nisan ve Mayıs ayları idealdir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KEŞFET