Meyveler yüksek lifli besinlerdir. Antioksidan ve vitaminler açısından zengindir. İçerdiği fruktoz (meyve şekeri) nedeniyle tatlı bir ikramdır. Vücudunuz meyvesiz kaldığında sağlık açısından sinyaller verir. İşte o sinyallerden bazıları;
KİLO ALMAK
Meyve yemeyi beslenmenize dahil etmiyorsanız onun yerine daha az sağlıklı olabilecek yiyecekler tercih ediyorsunuzdur. Meyve lif bakımından zengindir ve meyve yediğiniz zaman daha tok hissedersiniz.
HİPOGLİSEMİ
Kan şekerinin düşüklüğü anlamına gelen hipogliseminin en yaygın belirtisi baş dönmesi ve yorgunluktur. Özellikle spor sonrası enerjiye ihtiyaç duyduğunuz anlarda sağlıklı enerji kaynağı olarak meyve tercih edebilirsiniz.
TATLI YEME İSTEĞİ
Yeterince meyve yemediğiniz zaman vücudunuz tatlı isteğini karşılamayacak ve onun yerine sağlıksız alternatiflere kayacaksınız. Vücutta Mg eksik olduğunda eğer ki bu açığı muz, avakado gibi meyvelerle karşılamazsanız canınız çikolata ister.
SAĞLIKSIZ BİR BAĞIRSAK
Sağlıklı beslenme bize sağlıklı bir bağırsak florası olarak geri dönecektir. Bağırsak florasında yararlı ve zararlı pek çok mikroorganizma vardır ve bu flora bağışıklık sistemimiz için gereklidir. Meyve ve sebze lifli besinler olduğu için bağırsak sağlığı için ihtiyaçtır.
GAZ, ŞİŞKİNLİK VE KABIZLIK
Meyve yenmediğinde bağırsakta yeterli miktarda yararlı mikroorganizma bulunmaz. Zararlı bakteriler de gastrointestinal sistemde pek çok problem yaşanır. Gaz, şişkinlik, kabızlık, reflü gibi.
YÜKSEK TANSİYON
Meyvesizlik nedeniyle vücuda yeteri miktarda potasyum alınamayacaktır. Potasyum kan damarlarını gevşetir. Eksikliğinde de damarlar gevşeyemeyecek ve kan basıncı yüksek kalacaktır. Muz, portakal, kavun, erik, hurma gibi meyveler potasyum bakımından zengin besinlerdir.