Bu püf noktaları ile sarmaşık bitkinizi çoşturun...

Sarmaşık bitkisi evinizi, salonunuzu, işyerinizi yeşillendiren en güzel çiçeklerden birisidir. Sarmaşıklarınızın özenli ve düzenli bakımla evinizin en güzel çiçeği haline getirmek istiyorsanız işte püf noktalar…

Yeşil bahçe duvarları için en ideal bitkidir sarmaşık. Adından anlaşılacağı gibi tüm duvarı sararan çok güzel bir dekor oluşturur. Her mevsim de yeşil kalması da bahçe duvarlarında sık tercih edilme sebebi. Ev içerisinde de evinize renk katacak olan sarmaşık, Pathos bitkisi olarak da bilinir.

Sarmaşık tohumu nasıl ekilir?

Az kireçli ve humuslu toprak sarmaşık için en ideal topraktır. Toprağı sarmaşık için daha da verimli hale getirmek istiyorsanız toprağına vitamin ya da gübre ekleyebilirisniz. Elinizdeki sarmaşık tohumlarını öncelikle bir süre ılık suda bekleterek çimlenmesini sağlayın. Çimlenen sarmaşık tohumlarını sudan çıkarark nemli bir bezin ya da ıslak bit kağıt havlunun arasına koyun. Sonrasında bu tohumları derin ve geniş hacimli bir saksıya ekin.

Sarmaşık bitkisini dikmek için en ideal zaman Nisan-Mayıs aylarıdır.

Bu saksıyı güneş alan bir yere yerleştirin ve toprağı kuru kalmayacak şekilde düzenli aralıklarla sulayın. Haftada 2 kez sulamak idealdir. Büyüyen sarmaşık bitkinizi sonrasında gölge bir yere almak daha doğru olacaktır.

Sarmaşık bitkisi hava akımlarından çok çabuk etkilenir. Kış aylarında soğuk havadan korumak, yaz aylarında ise susuz bırakmamak çok önemlidir. Sarmaşığı sularken kullanılan su mutlaka oda ısısında olmalıdır. Toprağı susuz kalmayacak şekilde sulanması yeterlidir. Fazla sularsanız yapraklarında sararmalar başlayabilir. Sarmaşıkların yapraklarının sararmaması için yerini sürekli değiştirmemeniz gerekir.

Bakımı zahmetsiz bir bitkidir. Işığı sever. Yılda 2 kez toprağını değiştirmek gerekir. Kökleri büyüdüğü ve artık mevcut saksısına sığmadığı zaman daha rahat büyüyebileceği geniş bir saksıya transfer edilmelidir.

Sarmaşık bitkisinin uzayan dallarını bir tel ya da ip yardımıyla sardırabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KEŞFET