Bu poğaçalar hem pratik hem lezzetli. Üstelik içerisine katı yağ da yok. 1 su bardağı sıvı yağla yapılıyor. Aynı tarifi bazen galeta ununa bulamıyorum kavrulmuş susama buluyorum, o zaman da simit lezzetinde bir poğaça oluyor. İkisi de deneyin bence.
GALETA UNLU 3 2 1 POĞAÇA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 paket kabartma tozu
- 4,5 su bardağı un
İçi için;
- Peynir, maydanoz, isteğe bağlı pul biber (Ispanaklı, patatesli de enfes oluyor)
Üzeri için;
- 1 çay bardağı galeta unu
GALETA UNLU 3 2 1POĞAÇA NASIL YAPILIR?
- Yoğurma kabına kabartma tozunu ve yoğurdu ekleyip karıştırın.
- 5 dakika sonra sıvı yağı, ve tuzu ekleyin.
- Azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini örtüp 25-30 dakika dinlendirin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın
- Elinizle büyütüp içine peynirli harç koyun ve kapatın. Tekrar yuvarlak bir görüntü elde edin.
- Her bir poğaçayı galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Mis gibi poğaçalarınız hazır!
Afiyet olsun!