Hazır yufkadan yapılan börekler mutfaklarımızda sıklıkla yaptığımız pratik lezzetler arasında. Bugün size vereceğimiz avcı böreği tarifi, iç harcıyla fark yaratan bir tat. Kıyması, soğanı, bulguru ve ceviziyle adeta içli köfte yiyormuşsunuz gibi hissedeceksiniz.
Yiyenler dayanamayım bir tane daha isteyecek buna garanti verebiliriz. Hadi mutfağa geçelim ve böreğimizi hazırlamaya başlayalım.
Malzemeler:
- 2 yufka
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
İç harcı için;
- 200 gram kıyma
- 1 kuru soğan
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1.5 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı ince bulgur
- ½ su bardağı dövülmüş ceviz içi
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Dış kısmını kaplamak için;
- 2 yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
Avcı böreği yapılışı:
- Bir kaseye bulguru koyup üzerine sıcak su ekleyin ve kapağını kapatıp bulguru şişmeye bırakın.
- Bir tavaya tereyeğ ve sıvıyağı alın ve kızdırın.
- Kuru soğanı ince ince doğrayarak yağın içine ekleyin ve kavurmaya başlayın.
- Soğanların hafiften rengi dönünce kıyma, tuz ve karabiberi ekleyin.
- Kıyma kavrulunca üzerine bulguru ekleyin.
- Maydanozu ve cevizi de atıp güzelce karıştırın ve tavayı ocaktan alın. İç harcınız hazır.
- Hazır yufkayı tezgaha açın ve 4 e bölün. Her bir parçayı fırçayla yağlayın.
- Her bir parçaya kıymalı iç harçtan ekleyin. Yufkanın kenarlarını kıvırarak rulo şeklinde sarın.
- Bir kapta 2 yumurtayı güzelce çırpın. Ayrı bir tabağa da galeta ununu ekleyin.
- Börekleri önce yumurtaya ardından da galeta ununa batırıp güzelce kızartın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.