Revaniyi evde kolayca, pratik bir şekilde yapmak mümkün. Kabardıkça kabaran, şerbetini tam içine çeken bu tarifimiz sayesinde misafirlerinizi kıskandıracaksınız. Revanide en önemli şey şeker oranı ve kekinin kabarması. Fırında pişen kekin şetbetle buluşması ve sonrasında şerbeti içine tam çekmesi ise işin en keyifli anı. İyi bir revani tatlısında keki ince olmaz. Bunun için de kullanacağınız kalıbın ölçüleri önemlidir. Bu tarifimizde büyük yuvarlak borcam kullanacağız. E hadi size daha fazla sabırsızlandırmadan tarifimize geçelim.
Revani için Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik yağ
- 1 su bardağından 1 parmak eksik yoğurt
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağından 2 parmak fazla un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanillin
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
Revani tarifinin hazırlanışı:
- Geniş bir kaba yumurta ve şekeri koyalım. Kullandığınız yumurtanın boyutuna dikkat edin. Çok küçük ya da büyük yumurtada tarif tutmayabilir. Orta boy yumurta kullanın. Şeker eriyene kadar en az 3-4 dakika çırpalım.
- Yoğurt, sıvıyağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim.
- İrmik, un, kabartma tozu ve vanilini de ekleyip 1 dakika kadar çırpalım.
- Büyük yuvarlak borcamı tereyağı ile yağlayalım. Hazırladığımız keki borcama yaylım.
- Isıtılmamış fırında 180 derecede ortalama 30- 35 dakika üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim.
- Ocakta bir tencereye şerbetin malzemelerini ekleyelim ve kaynamaya bırakalım. 15 dakika kadar şerbeti kaynatıp ocağı kapatalım.
- Fırında pişen keki çıkartıp ilk sıcaklığı çıkınca (5-10 dakika bekletip) hazırladığımız şerbetten sıcakken 2 kepçe keke dökelim. Kalan şerbeti ise kek soğuduktan sonra dökelim.
- Soğuyan tatlımız servise hazır. Üzerine antepfıstığı ya da hindistancevizi ile süsleyip servis edelim
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!