Patates cipsini sevmeyen yoktur değil mi? Koruyucu içermeyen, gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz patates cipsi yapmak isterseniz sizi hemen mutfağa alalım.
EVDE PATATES CİPSİ YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?
- Arya tipi kızartmalık patates kullanın.
- Patatesleri mümkünse sebze doğrayıcı ya da mandolin ile doğrayın. Bıcakla istenilen incelikte doğramak biraz zor.
- Patateslerin nişastasından arındırmak için 5 dakika kaynar suda bekletip, daha sonra bol suda yıkayın.
- Yıkadığınız patatesleri iyice süzdürün.
- Kızartmadan en ufak bir ıslaklık olmadığından emin olun.
- Az yağda değil, bol yağda kızartın. Sanılanın aksine bol kızgın yağda kızartmak daha az yağ çekmesini sağlayacaktır.
- Fazla yağını kağıt havlu ile mutlaka alın.
- Baharatları ve tuzu kızardıktan sonra ekleyin.
EV YAPIMI BAHARATLI PATATES CİPSİ TARİFİ
Malzemeler
- 2 adet büyük kızartmalık patates
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı fajita baharatı (Yoksa birşey olmaz ama varsa süper olur:))
- Tuz
Kızartmak için: 1 lt sıvı yağ
Yapılışı
- Patatesleri yıkayın, kabuğunu soyun.
- Sebze soyucu ya da mandolin yardımıyla ince ince doğrayın.
- Kaynamış suyu bir kaba alın. İçerisine patatesleri atıp 5 dakika bekletin.
- Süzgece aktarıp soğuk suda güzelce yıkayın. Bu sayede nişastası tamamen gidecektir.
- Mutfak bezini tezgaha serin. Üst üste gelmeyecek şekilde patatesleri dizin. Patateslerin iyice kuruması gerekiyor. Dilerseniz üstte kalan kısmı için havlu kağıt kullanabilirsiniz.
- Kızartma tencerenize 1 litre yağ koyup ısıtın.
- İyice ısınan yağa (buraya dikkat edin) patatesleri tek tek atın ve bir anda doldurmayın.
- Patatesler hemen kızaracaklardır, sakın başından ayrılmayın.
- Kızaran patatesleri havlu kağıt serdiğiniz tabağa alın ki fazla yağını hemen çeksin.
- Daha sonra bir kasede tuzu, fajita baharatını, sarımsak tozunu ve kırmızı biberi karıştırın. Üzerine kızarmış patatesleri ekleyip yavaşça harmanlayın. Soğumadan eklerseniz baharatlar daha güzel işleyecektir.
Afiyet Olsun!