Kış güzeli balkabağı çorbadan böreğe pek çok şekilde sofralarımızı şenlendirse de en çok tatlı olarak tüketilir. Bazen büyük bir kabağı alıp bitiremediğiniz oluyorsa bu tarif tam size göre. Hatta bal bakabağını yeni yedik şimdi bunu da yemeyiz derseniz hemen püre yapıp uygun bir kapalı kutuya koyun ve derin dondurucuya kaldırın. Daha sonra çıkarıp oda sıcaklığına geldikten sonra yapabilirsiniz. Dilerseniz içerisine ceviz içi de koyabilirsiniz, çok yakışacaktır. Buyrun yiyenin tarif soracağı, yemekten keyif alacağı bu lezzeti yapalım.
ÇİKOLATALI BALKABAKLI MOZAİK TOPLARI TARİFİ
MALZEMELER
- Bir çorba kasesi kadar kabak tatlısı (Yoksa 1 dilim kabağına yarım çay bardağı şeker ekleyerek pişirebilirsiniz)
- 1,5 paket petibör bisküvi
- 160 gram sütlü çikolata
YAPILIŞI
- Balkabaklarını geniş bir karıştırma kabına koyup patates ezici ya da çatalla püre haline getirin.
- Bisküvileri ilave edip güzelce yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp servis tabağına alın.
- Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Bu arada çikolatanızı benmari usulü eritin.
- Her bir topu bir çatal ya da spatula üzerine koyup çikolatadan dökün.
- Yağlı kağıt koyduğunuz bir tabağa koyun ve buzdolabında çikolataların iyice donmasını sağlayın.
- Daha sonra kalan çikolatayı sıkma poşetine koyup süsleyebilir, üzerine antep fıstığı serpebilirsiniz.
Afiyet Olsun!