BONİBONLU KAKAOLU KURABİYE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 125 gram oda ısısında tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı hafif tepeli nişasta
- 2 yemek kaşığı hafif tepeli kakao
- 1 fiske tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı silme karbonat
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı damla çikolata
- 1 tane portakal kabuğu rendesi
Üzeri için;
- 2 kutu bonibon
BONİBONLU KAKAOLU KURABİYE NASIL YAPILIR?
- Yoğurma kabına tereyağını ve şekeri koyup tel çırpıcı ile çırpın.
- Yumurtayı ekleyip çırpmay adevam edin.
- Nişastayı, karbonatı, kabartma tozunu, kakaoyu, tuzu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip yoğurmaya başlayın.
- Unu ekleyip yoğurmaya devam edin.
- Son olarak çikolatayı döküp karıştırın ve üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Buzdolabından çıkardığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Hafif yassılaştırarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
- Üzerlerine bonibonlardan yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra bardağın alt kısmıyla hafifçe bastırın ve 10 dakika daha pişirin.
- Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!