ÇATLAK MANTAR KURABİYE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 2,5 su bardağı toz fındık
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı
- 1 tatlı kaşığı kakao
ÇATLAK MANTAR KURABİYE NASIL YAPILIR?
- Fındığın un gibi olması lazım. Pastanelerde bu şekilde satılıyor ama evinizde yoksa robottan çekip un haline getirebilirsiniz. Yoğurma kabına un halindeki toz fındığı, yumurtanın beyazını, sıvı yağı, pudra şekerini ve kakaoyu alıp elinizle güzelce yoğurun.
- Biraz sert bir kıvamı olması gerekiyor, gerekirse çok az daha toz fındık ilave edin.
- Hamurdan fındıktan biraz büyük, cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayın.
- Pudra şekerine bulayıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
- Şişe kapağı yardımıyla bastırıp mantar şekli verin.
- Önceden ısıttığınız 170 derece fırında 15 dakika pişirin.Fırından çıkınca yumuşak oluyor korkmayın. Sonra biraz sertleşiyor. Bu kurabiyenin içi biraz yumuşak orjinalinde zaten.
- Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!