Yaş pasta lezzetinde kolay bir kek yapmak istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin.
ÇİKOLATALI TART KEK TARİFİ
MALZEMELER
- 2 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şekeri
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı kadar un
- 1 paket vanilya
- Yarım kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kadar kakao
Ev yapımı çikolata sosu için;
- 1.5 su bardağı sütü
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 80 gr çikolata
ÇİKOLATALI TART KEK NASIL YAPILIR?
- Keki için yumurtayı ve şekeri karıştırma kabına alıp 3-4 dakika mikserle çırpın. Sütü ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu eleyerek ilave edip 1 dakika kadar çırpıp bırakın. Tart kalıbını tereyağı ile güzelce yağlayın. Hazırladığınız kek harcını dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Ortalama 20 dakikada pişiyor, kontrollü olun. Fırından çıkarmadan mutlaka kürdan testi yapın.
- Pişen keki soğumaya bırakın.
- Ev yapımı kremayı yapalım. Tencereye sütü, unu, şekeri, kakaoyu alıp karıştırın. Ocağın altını açıp orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocağın altını kapatınca tereyağını ve çikolatayı ekleyip karıştırın. Ara ara karıştırarak soğutun. Karıştırmazsanız kabuk bağlar.
- Soğuyan kekin üzerine soğuyan kremayı dökün. Dilerseniz tart kekin üzerine muz dilimleyip daha sonra kremayı dökebilirsiniz.
- 1 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.