Ayıla bayıla yiyeceğiniz efsane pratik bir tarifle karşınızdayız. Bu tarifi dilerseniz tavuklu da yapabilirsiniz. Kızartmak istemezseniz sadece fırınlaya da bilirsiniz. Tamamen size kalmış.
Hazırsanız işte tarifi...
HAZIR YUFKADAN ŞİŞ MANTI TARİFİ
- 2 tane hazır yufka
Kıymalı sos için;
- 250 gr orta yağlı kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber
Yoğurtlu sosu için;
- 1 kase yoğurt (tercihen süzme yoğurt)
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Kızartmak için
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- Maydanoz
Yapılışı
- Yufkaları tezgaha serin. Çöp şişinizin uzunluğuna bağlı olarak 3 ya da 4 parçaya ayırın. Çöp şişi yufkanın uç kısmına getirip her bir parçayı rulo biçiminde sarın. Kenarının açılmaması için su sürmeyi unutmayın.
- Şişi yufkanın arasından çıkarın.
- Tüm parçaları aynı şekilde hazırlayın.
- 1 parmak genişliğinde kesin.
- Kıymalı sos için tavayı ocağa alın. Kıymayı ekleyin. Kıymanın yağ oranına bağlı olarak 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Sürekli karıştırarak orta ateşte kıyma kendi suyunu salıp çekene ve rengi dönene kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurmaya devam edin. Soğan yumuşayınca salçayı ekleyip 3-4 dakika salçanın kokusu gidene kadarkavurun.Tuzunu, karabiberini ekleyip ocağın altını kapatın.
- Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.
- Bol kızgın yağda yufkaları kızartıp servis tabağına alın.
- Mantıların üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin. Onun üzerine de sıcak sosu dökün. Pul biber, ince kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak sıcak servis edin.
Afiyet Olsun!