Domates çorbası deyince aklınıza hemen "ne var bunda" diyip sıradan bir çorba gelmesin. Bu çorbanın lezzeti bildiğiniz domates çorbalarından farklı.
ORJİNAL DOMATES ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1,5 su bardağına yakın domates sosu (4 domates rendesi)
- 1 su bardağı süt (Zorunlu değil)
- 1 defne yaprağı (Zorunlu değil)
- 3 yemek kaşığı kaşar rendesi
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı
- Derin bir tancereyi ocağa alın. Sıvı yağı ve unu ekleyip karıştırarak unun kokusu çıkana kadar kavurun.
- Ardından salçayı ekleyip 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Konserve domates sosu ya da buzlukta ki domates sosu hangisini kullanacaksanız ekleyin.
- 3-4 dakika sonra soğuk suyu ilave edin. Bu aşamada blender kullanırsanız tamamen pürüzsüz bir kıvamda çorbanız olur.
- Et suyu varsa çok yakışır ve daha besleyici olur aklınızda olsun.
- Tuzunu ve karabiberini ekleyin.
- Fokur fokur kaynayınca 1 defne yaprağı atın.
- Hafif boza kıvamını alınca 1 su bardağı süt ekleyin ve 2 dakika kaynatıp ocağın altını kapatın.
- Defne yaprağını hemen çıkarın.
- Soğutmadan kaselere paylaştırın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ile servis edin.
Afiyet Olsun!