Düdüklüde kırmızı pancar çorbası nasıl yapılır? İşte tam ölçülü tarifi

A, C vitaminleri, folik asit, demir, manganez, potasyum, lif bakımından zengin olan pancar; güçlü bir antioksidandır. Kolesterolü düşürmekten saç sağlığına sayısız faydaları vardır. Turşudan salataya pek çok şekilde sofralarımızda tükettiğimiz pancarın çorbası da tam bir şifa. Peki pancar çorbası nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır?

Sağlıklı, şekersiz, glutensiz “fitmuhendisce tarifler” kitabının yazarı Canan HASTÜRK instagram sayfasında harika bir pancar çorbası tarifi verdi.Biz de siz Değerli kadinhaber.com.tr okurları için paylaşmak istedik.

Tarifimize geçmeden önce pancar çorbasının faydalarına da bir göz atalım.

  • Bağırsak dostu. Kabızlık, hazımsızlık, şişkinlik sorununa birebir...
  • Diyabet ve hipertansiyon hastaları için sıklıkla önerilir.
  • Bağışıklığı güçlendirir.

Tarif oldukça pratik. Gelin bu çorbaya bir şans verin...

PANCAR ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler

  • 2 adet orta boy kırmızı pancar
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet ince pırasanın beyaz kısmı
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 adet limonun suyu
  • Zerdeçal, karabiber, pul biber, tuz kimyon, karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kemik suyu

Üzeri için;

  • Susam, pırasanın yeşil yaprakları, istenirse ev yapımı kaymak

Yapılışı

  1. Pancar, havuç ve pırasayı temizleyin. İri iri doğrayıp düdüklü tencereye alın.
  2. Sarımsağı, baharatları ilave evin.
  3. Üzeri iki parmak geçecek kadar su ekleyip düdüklünün kapağını kapatın.
  4. Düdüklünün kapağını açınca blenderdan geçirin.
  5. Tereyağı, limon suyu, tuz, et suyu ekleyerek 5 dakika daha ocak üstünde pişirin.
  6. Üzerine pırasanın yeşil yaprakları, susam ve ay yada kabak çekirdeği çok yakışıyor. Servis ederken dökebilirisniz.

Afiyet Olsun!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KEŞFET