Çay saatlerinin en sevilen tariflerinden biridir ağlayan pasta. Nemli yapısı, enfes çikolata sosu ile gönülleri fethetmiş bu pastanın tüm detaylarını sizin için derledik.
EN KOLAY AĞLAYAN PASTA TARİFİ
Malzemeler
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker (200 ml)
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı + 1 çay bardağı un
Üzeri için;
- 1 paket hazır çikolata sosu
Islatmak için;
- 1.5 su bardağı soğuk süt
Üzeri için;
- 2 paket toz krem şanti
- 1,5 su bardağı süt
Yapılışı
- Keki yapalım. Karıştırma kabına şekeri ve oda sıcaklığındaki yumurtayı ekleyip 5 dakika mikserle çırpın. Şeker tamamen erimiş olmalı ki kek güzel kabarsın. Sütü ve sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edin. Kakaoyu, vanilyayı, kabartma tozunu, unu eleyerek ekleyin ve mikserle kısa süre düşük devirde homojen bir kıvam elde edin.
- Dikdörtgen borcamı tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız kek hamurunu dökün. Zemine bir kaç kez vurun ki her yeri eşit olsun.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında yaklaşık 20-30 dakikada kontrollü pişiyor.
- Pişen keki fırından çıkardıktan sonra iyice soğutun. 1 saat kadar beklerseniz iyi olur, acele etmeyin.
- Bu arada sosunu hazırlayalım. Tencereye çikolata sosunu koyup üzerinedeki tarife göre pişirin.Ocağın altını kapattıktan sonra kabuk bağlamaması için ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.
- Krem şantisini hazırlayalım. Krem şantiyi 1.5 su bardağı soğuk süt ile mikserle yüksek devirde 5 dakika kadar çırpın.
- Muhteşem buluşmaya geçelim. Kek soğuduktan sonra kürdanla delikler açın ve sütü kaşıkla her yerine eşit bir şekilde dökün. Süt tamamen kısa sürede çekin. Krem şantiyi sürün.En son çikolata sosunu dökün.
- Buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!