Sadece 3 malzeme ve rondo kullanarak yemelere doyamayacağınız bir fındık kreması yapabilirsiniz. Çocuklarınıza da gönül rahatlığıyla yedirebileceğiniz bu lezzet hiç bitmesin isteyeceksiniz.
HURMA İLE ŞEKERSİZ FINDIK KREMASI TARİFİ
- 1 su bardağı fındık
- 200 gr yumuşak hurma
- 2 yemek kaşığı kakao (Ham kakao daha iyi olur)
- 1 çay bardağı su (Dilerseniz badem sütü vs istediğiniz bir süt ile de yapabilirsiniz)
HURMA İLE ŞEKERSİZ FINDIK KREMASI NASIL YAPILIR?
- Eğer kavrulmuş fındık kullanacaksanız bu aşamayı atlayın. Eğer kavrulmamış fındığınız varsa fındıkları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yayıp 175 derecede hafif renkleri değişene kadar kavurun. Yaklaşık 10 dakikada kavruluyor dikkatli olun.
- Rondo yardımıyla fındıkları sıvı bir krema kıvamına gelene kadar çekin. Fındıkların miktarı az olduğu için küçük hazneli bir rondo daha kullanışlı olacaktır. Aksi takdirde aynı kıvamı yakalayamazsınız.
- Kakaoyu ve çekirdeklerini çıkartığınız hurmayı da fındığa ilave edin.
- Azar azar su ilave ederek sürülebilir pürüzsüz bir kıvamda olmasını sağlayın.
- Hepsi bu kadar!
Cam kavanozda buzdolabında 2-3 hafta saklayabilirsiniz.
Bu kremayı ekmeğinizin direk üstüne sürebileceğiniz gibi keklerde, kurabiyelerde, kreplerde de kullanabilirsiniz. Varsa 2 damla vanilya aroması ekleyin çok yakışıyor.