Ramazan hazırlıkları başlasın:) Ben şimdiden 2-3 paket hazırladım. Size de fikir olsun diye hemen ustadan aldığım tarifi
EV USULÜ TAVUK DÖNER TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 7 parça kadar kemiksiz tavuk but, bonfile ve tavuk gögsü karışık (Kasaptan rica edin döverek hazırlıyorlar)
- 250 gr kuyruk yağı (Dönerciler bu şekilde aralarına kuyruk yağı yerleştiriyor, inanın pişman olmazsanız. )
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet büyük boy rendelenmiş kuru soğan
EV USULÜ TAVUK DÖNER NASIL YAPILIR?
- Geniş bir karıştırma kabına sıvı yağı ve toz kırmızı biberi alın. 3-4 dakika bekletin ki biberin rengi yağa geçsin. Ardıdnan salçayı, rendenin ince tarafıyla rendelenmiş soğanı, tuzu, yoğurdu, baharatları ekleyip harmanlayın. Kullanacağımız sos hazır.
- Tavukların mümkünse dövülerek incelmesi önemli. Her bir parçayı sosa güzelce bulayın.
- Streç filmi tezgaha serin. İnceltilmiş soslu tavuk parçaları yerleştirin. Her birinin üzerine kesilmemiş ince ve düz kuyruk yağını yerleştirin.
- Bir ucundan başlayıp rulo yapın.
- Buzluk kokusu olmasın diye tekrar streç filme sarın.
- 4-5 saat sonra çıkarıp incecik dilimleyim.
- Tavada az sıvı yağda soteleyerek kızartın.
Lavaş arasına, ekmek arasına sararak afiyetle yiyin. Yanına soğan piyası, incecik doğranmış domates, maydanoz, patates kızartması ve turşuyla enfes oluyor.
Afiyet Olsun!