İçindeki mercimeği, bulguru ve pirinci ile çok besleyici olan bu çorbayı et ya da tavuk suyu ile daha da lezzetlendirebilirsiniz. Üstelik yapılışı da çok pratik. E hadi o zaman tarife geçelim.
DÜDÜKLÜ TENCEREDE EZOGELİN ÇORBASI TARİFİ
MALZEMELER
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 tatlı kaşığı pirinç
- 1 tatlı kaşığı bulgur
- 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 yemek kaşığı nane
- 2 diş sarımsak
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 7 su bardağı sıcak su
- Tuz
YAPILIŞI
- Düdüklü tencereyi ocağa koyun. Tencereye tereyağ ekleyip rendelediğiniz soğanı ve ezmiş olduğunuz sarımsağı kavurun .Soğanların diriliğini kaybetmesi yeterli olacaktır. Çok yakmamaya özen gösterin.
- Kavrulan soğanın üzerine nane, pul biber ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Sonrasında iyice yıkadığınız mercimek, pirinç ve bulguru da ekleyin. Dilediğiniz ölçüde tuzu da ekleyip karıştırın
- Kaynar şekilde hazırda bulundurduğunuz sudan 7 bardak su ilave edin.
- Düdüklünün kapağını kapatın ve havası çıktıktan sonra yaklaşık 8 dakika süre tutun. (Bu süre kullandığınız düdüklüye göre farkedecektir. Biz bu süreyi fissler düdüklü için verdik.) Aynı tarifi normal tencerede de yapmak isterseniz pişme süresi 30-40 dakika sürecektir.
- Normal şartlarda ezogelin çorbası taneli olur. Ama isterseniz çok kısa süreli blenderdan geçirebilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!