Yapımı kolay, lezzeti olay bir pasta düşünün, adı gelin pastası. Bu pastayı her misafirinize yapmak isteyeceksiniz şimdiden söyleyelim. Üzerini mevsim meyveleriyle dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Neyse lafı uzatmayalım tarifimize geçelim.
GELİN PASTASI TARİFİ
MALZEMELER
- 4 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak içi;
- 2 su bardağı soğuk süt
- Yarım çay bardağı toz şeker
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 poşet krem şanti
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
YAPILIŞI
- Karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri alıp mikserle 5 dakika çırpın. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ilave edip kısa süreli çırpın.Büyük boy dikdörtgen borcamı tereyağı ile yağlayıp pandispanya hamurunu eşit bir şekilde yayın. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
- Kek fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın.
- Sütü ve şekeri bir kasede karıştırın, şeker iyice erisin. Kek soğuyunca kürdanla delikler açıp sütü dökün.
- Sütün 20 dakika kadar çekmesini bekleyin.
- Bu arada muhallebisini hazırlayın. Tencereye krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeleri koyup karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp vanilyayı ekleyin. Ara ara karıştıararak ılımasını sağlayın. Ilıyınca toz krem şantiyi ilave edip mikserle 3-4 dakika çırpın.
- Hazırladığınız muhallebiyi pastanın üzerine yerleştirip üzerini spatula ile düzeltin. Bolca hindistan cevizi serpin.
- Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!