HAŞHAŞLI TAHİNLİ ÇITIR BÖREK TARİFİ
- 3 adet hazır yufka (Yufkacılardan günlük yufka alırsanız daha iyi olur)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı tahin
- 1 çay bardağı haşhaş ezmesi
- 1 çay bardağı şeker
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
HAŞHAŞLI TAHİNLİ ÇITIR BÖREK NASIL YAPILIR?
- Bir kasede sıvı yağı, tahini, şekeri ve haşhaş ezmesini karıştırın.
- Yufkanın birini tezgaha serin. Yufkanın her tarafına tahinli karışımdan sürüp 2.yufkayı yerleştirin. Tekrar karışımdan sürün 3.yufkayı yerleştirin. Son katına da sürüp sarmaya başlayın.
- Yufkaları önce 4'e sonra her bir üçgeni 3'e kesin. Yani 12 adet üçgen parça elde edin.
- Her bir üçgeni rulo yapın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın