Tahin ile haşhaşın muhteşem buluşması! İşte hazırlaması kolay yemesi olay çıtır börek tarifi

Çayın yanına sadece 3 yufkadan çok az malzemeyle çıtır börek hazırlamaya ne dersini? Üstelik lezzeti parmak ısırttırma garantili...

HAŞHAŞLI TAHİNLİ ÇITIR BÖREK TARİFİ

  • 3 adet hazır yufka (Yufkacılardan günlük yufka alırsanız daha iyi olur)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı haşhaş ezmesi
  • 1 çay bardağı şeker

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam

HAŞHAŞLI TAHİNLİ ÇITIR BÖREK NASIL YAPILIR?

  1. Bir kasede sıvı yağı, tahini, şekeri ve haşhaş ezmesini karıştırın.
  2. Yufkanın birini tezgaha serin. Yufkanın her tarafına tahinli karışımdan sürüp 2.yufkayı yerleştirin. Tekrar karışımdan sürün 3.yufkayı yerleştirin. Son katına da sürüp sarmaya başlayın.
  3. Yufkaları önce 4'e sonra her bir üçgeni 3'e kesin. Yani 12 adet üçgen parça elde edin.
  4. Her bir üçgeni rulo yapın.
  5. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KEŞFET