Islak kek, hemen hemen her dönemde popülerliğini koruyan keklerdendir. Hem pratik hem de kolay yapılmasından dolayı evlerde de en çok ıslak kek yapılır. İşte kusursuz ıslak kek tarifi...
PASTANE USULÜ BOL SOSLU ISLAK KEK TARİFİ
MALZEMELER
- 5 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1.5 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
Sosu için;
- 1 çay bardağı şeker
- 1.5 su bardağı süt
- 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 80 gr çikolata
YAPILIŞI
- Karıştırma kabına şekeri ve yumurtayı ekleyip mikserle önce düşük, sonra yüksek ayarda 5 dakika çırpın.
- Üzerine sütü ve yağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Eleyerek unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve kakaoyu ekleyip homojen bir kıvam elde edin. Bu aşamada uzun çırpma işlemleri yapmayın ki kekin dokusu bozulmasın.
- Kek hamuru normalden biraz daha cıvık oluyor tedirgin olmayın. Özelliği bu
- Dikdörtgen borcamı tereyağı ile yağlayın.
- Hazırladığınız kek hamurunu döküp eşit bir şekilde yayın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında ortalama 40-45 dakika pişirin. İlk yarım saat fırının kapağını kesinlikle açmayın. Fırından indirmeden önce mutlaka kürdan testi uygulayın.
- Sosu için tencereye şekeri, sütü, sıvı yağı ve kakaoyu koyup tel çırpıcı ile güzelce karıştırın. Ocağın altını orta ateşe ayarlayıp sürekli karıştırarak hiç bırakmadan kaynatın. Kaynayınca ocağın altını kapatıp çikolatayı ekleyin. Eğer çikolata yoksa sürülebilir çikolata da ekleyebilirsiniz.
- Fırından çıkan keki 10 dakika dinlendirin.
- Kare kare dilimleyin.
- Sıcak olan sosu kekin üzerine dökün.
- Tamamen soğuduktan sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!