Davet sofralarınıza çok yakışacak İslim Kebabı tarifi

Akşama gelecek olan misafirinizi özenle hazırlanmış sofranızda ağırlamak ve ona kendini özel mi hissettirmek istiyorsunuz? İşte tam da sofranıza yakışacak olan tarif ustasından geliyor. Köfteli islim kebabı, nam-i diğer kürdan kebabı…

Köfte, patlıcan ve domatesin eşsiz uyumuyla ortaya çıkan bu lezzetli tarif Arda Türkmen’den geliyor. Elinizin lezzetiyle yoğurulmuş köftelerin, kızarmış patlıcanla buluşmasıyla ortaya göz dolduran bir kebap çıkacak. Misafirlerinizin bayılacağı bu tarifi mutlaka deneyin. Gelelim tarife…

İslim kebabı için Malzemeler:

  • 1 kg patlıcan
  • 3 adet biber
  • 3 adet domates
  • 500 gr kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 adet soğan
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz, karabiber

Sosu için:

  • 5 adet domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ½ bardak et suyu
  • Tuz, karabiber, pulbiber

İslim kebabı Hazırlanışı:

  1. Öncelikle patlıcakların ön hazırlığını yaparak başlayın. Patlıcanları ince dilimler halinde kesip 15 dakika kadar tuzlu suda bekletin. Sonra sudan çıkarıp havlu kağıtla kurutarak kızartmaya hazır hale getirin. Derin bir kızartma tenceresinde karartmadan kızartın ve havlu kağıt koyduğunuz bir tabağa alarak fazla yağını bırakmasını sağlayın.
  2. Sosu için zeytinyağını tencerede kızdırın. Rendelenmiş domates, et suyu, tuz ve karabiberi ekleyip kaynamaya bırakın. Sos kıvamını alınca ocaktan alın.
  3. Yoğurma kabında köfte için gerekli malzemeleri karıştırıp güzelce yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekillendirin.
  4. Köfteleri kızgın bir tavada hafif kızartın.
  5. Gelelim malzemeleri birleştirmeye. Kızarttığınız patlıcan dilimlerinden 2 tanesini üst üste artı şeklinde olacak şekilde bir kaseye koyun. Tam ortasına 1 adet köpte yerleştirip, patlıcanları üzerine kapatın.
  6. Birer dilim biber ve domates yerleştirip kürdanla sabitleyin.
  7. Tüm patlıcan ve köfteleri bu şekilde hazırlayıp borcama yerleştirin.
  8. Hazırladığınız domates sosunu patlıcanların üzerine gezdirin.
  9. 200 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  10. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KEŞFET