Eve hazır bisküvi almak istemeyenlere harika bir alternatif bu kurabiyeler. Özellikle çocuklar bu lezzete bayılıyor. Tepsinin fırından çıkmasıyla bitmesi bir olabilir aman dikkat:) Eğer ıslak kurabiye seviyorsanız 1 su bardağı suya 1 çay bardağı şeker ekleyip kaynatıp soğutun ve sonra kurabiye yapımına başlayın. kurabiyeler fırından çıktıktan 5 dakika sonra her birini, bu soğuk şerbete batırıp çıkarın. İki halide enfes...
KAKAOLU KURABİYE TARİFİ
MALZEMELER
- 125 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
YAPILIŞI
- Karıştırma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, yumurtayı, sıvı yağı, pudra şekerini alıp macun kıvamına gelene kadar yoğurun.
- Kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip yoğurmaya devam edin.
- Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan cevizden çok az küçük parçalar koparıp yuvarlayın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Tam bir fırın tepsisi çıkıyor.
- 170 derece fırında üzeri çatlayana kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.