750 gr kadar orta boy bir karnabahar için aşağıdaki sos tam ideal oluyor. Yanında bol sarımsaklı yoğurtla servis edin. İnanın yemelere doyamayacaksınız.
KARNABAHAR KIZARTMASI SOSU NASIL HAZIRLANIR?
- 1 çay bardağı mısır unu (İnanılmaz yakışıyor)
- 1 çay bardağı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 şişe soda
EN LEZZETLİ KARNABAHAR KIZARTMASI NASIL YAPILIR?
- Geniş bir kasede mısır ununu, unu, nişastayı, yumurtayı ve tuzu karıştırın. Azar azar soda ekleyerek tel çırpıcı ile homojen bir kıvam elde edin.
- Karnabaharın ortasını bıçakla alıp çiçeklerine ayırın.
- Çok büyük olmayacak şekilde parçalayın.
- Tencereye alıp üzeri geçmeyecek şekilde su ekleyin. Tuzunu serpin ve haşlamaya bırakın. Çok fazla haşlarsanız kızartırken dağılır.
- Haşladığınız karnabaharları süzün.
- Ilıdıktan sonra tek tek sosa bulayın.
- Tavanın dibini 1 parmak kadar kaplayacak şekilde sıvı yağ ekleyip kızdırın.
- Soslu karnabaharları tek tek yerleştirip arkalı önlü kızartın.
- Pişen karnabaharları havlu kağıt serdiğiniz servis tabağına alın.
Afiyet Olsun!