Yağ çekmeyen karnabahar kızartması nasıl yapılır? Karnabahar kızartması sosu nasıl hazırlanır?

Kışın sevilen sebzelerden biri olan karnabahar en çok kızartılarak tüketiliyor. Peki puf puf, yağ çekmeyen ve lezzetli karnabahar kızartması nasıl yapılır? Sodalı karnabahar sosu nasıl hazırlanır? İşte yemeyenin ağzının suyunu akıtan kusursuz karnabahar kızartması tarifi

750 gr kadar orta boy bir karnabahar için aşağıdaki sos tam ideal oluyor. Yanında bol sarımsaklı yoğurtla servis edin. İnanın yemelere doyamayacaksınız.

KARNABAHAR KIZARTMASI SOSU NASIL HAZIRLANIR?

  • 1 çay bardağı mısır unu (İnanılmaz yakışıyor)
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şişe soda

EN LEZZETLİ KARNABAHAR KIZARTMASI NASIL YAPILIR?

  1. Geniş bir kasede mısır ununu, unu, nişastayı, yumurtayı ve tuzu karıştırın. Azar azar soda ekleyerek tel çırpıcı ile homojen bir kıvam elde edin.
  2. Karnabaharın ortasını bıçakla alıp çiçeklerine ayırın.
  3. Çok büyük olmayacak şekilde parçalayın.
  4. Tencereye alıp üzeri geçmeyecek şekilde su ekleyin. Tuzunu serpin ve haşlamaya bırakın. Çok fazla haşlarsanız kızartırken dağılır.
  5. Haşladığınız karnabaharları süzün.
  6. Ilıdıktan sonra tek tek sosa bulayın.
  7. Tavanın dibini 1 parmak kadar kaplayacak şekilde sıvı yağ ekleyip kızdırın.
  8. Soslu karnabaharları tek tek yerleştirip arkalı önlü kızartın.
  9. Pişen karnabaharları havlu kağıt serdiğiniz servis tabağına alın.

Afiyet Olsun!

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

KEŞFET