Türk mutfağında börekler, günün her öğünü sevilerek tüketilen lezzetlerdendir. Fırın kullanılmadan pratik bir şekilde yapılan börekler de kısa zamanlarda tam bir kurtarıcı olur. Bugün size çıtır kolay bir börek tarifi hazırladık. Hazırsanız başlayalım...
ÇITIR KIYMALI MUSKA BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler
- 4 adet hazır yufka
İçi için;
- 250 gr dana kıyma
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet domates rendesi (Ya da 1 çay bardağı domates sosu)
Yapılışı
- Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Tavaya sıvı yağı ve yemeklik doğradığınız soğanı alıp soteleyin. Kıymayı ekleyip sürekli karıştırarak kıyma kendi suyunu salıp çekene kadar orta ateşte kavurmaya devam edin. Tuzunu, baharatlarını ekleyin ve ocağın altını kapatın.
- İki adet yufka üst üste olacak şekilde tezgaha serin. 3 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Uç kısma soğuyan iç harçtan koyup muska şeklinde sarın. Uç kısma çok az su sürün ki kızartırken açılmasın. Tüm şeritleri aynı şekilde sarıp tabağa alın.
- Tavaya 1 su bardağı kadar sıvı yağı koyup iyice ısıtın (Yakmayın) Kızgın yağda arkalı önlü güzelce kızartın.
- Kızaran börekleri kağıt havlu serdiğiniz servis tabağına alın.
- Dilerseniz yanına yoğurt sos ya da domates sos hazırlayabilirsiniz. Domates sos için tavaya salçayı, sıvı yağı ve rendelenmiş sarımsağı alıp 3-4 dakika kavurun. Ardından domates sosunu ilave edip 5 dakika daha kavurun. Hepsi bu kadar, yemelere doyamayacağız çıtır börekleriniz hazır.
Afiyet Olsun!