Bu çorba, bölgede özellikle Ramazan'da sıkça yapılıyor. İçerisinde lahana turşusu, bulgur ve kuşbaşı eti olması kulağa garip gelse de oldukça lezzetli oluyor.
KOKİNA ÇORBASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 200 gr kadar lahana turşusu
- 1 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 400 gr kuzu kuşbaşı eti
- Yarım çay bardağı pilavlık bulgur
- 1 yemek kaşığı dolo dolu domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 su bardağı kadar su
- Tuz, karabiber
KOKİNA ÇORBASI NASIL YAPILIR?
- Tencereyi ocağa alın. Kuş başı doğranmış kuzu etini ekleyip hafif renk değiştirene kadar soteleyin.
- Üzerine 3 su bardağı kadar su döküp pişmeye bırakın.
- Ayrı bir tencerede yemeklik doğradığınız soğanı ve sarımsağı sıvı yağında soteleyin. Tereyağını ve salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Haşlanan eti ilave edip 5 dakika daha pişirin.
- İnce ince doğradığınız lahanayı domates salçasını, bulguruda ekleyip karıştırın.
Bulgur, tuz ve karabiberi edin. Suyu ekleyin. - Orta ateşte 15 dakika daha bulgurun pişmesini sağlayıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!