Fırından çıkınca mis gibi kokusu her yeri sarıp, ev halkını mutfaka koşturacak bizden söylemesi. İşte ayrıntılı tarifi...
KRUVASAN BÖREK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 4 adet hazır yufka
Sosu için;
- 50 gr tereyağı(3 yemek kaşığı)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 fiske karbonat
- Sevdiğiniz bir kase iç harcı (Peynirli, patatesli, kıymalı, kaşarlı vs)
- 1 adet yumurta sarısı
Yapılışı
- Sosu için eritilmiş tereyağını, sıvı yağı, unu, nişastayı, karbonatı ve sirkeyi ilave edip karıştırın.
- Yufkalardan birini tezgaha serin. Üzerine sostan sürün. Her yerine eşit bir şekilde yayın.Bu şekilde 4 kat yufkayı aralarına sos sürerek yerleştirin.
- Yufkayı önce 4'e sonra her birini 8'e bölerek 32 minik üçgen elde edin. Daha büyük olsun isterseniz 24 parçaya da bölebilirsiniz.
- İçerisine istediğiniz iç harcını koyup rulo şeklinde sarın. (Patatesli, kıymalı, ıspanaklı, peynirli, kaşarlı)
- Börekleri 2 s aat buzlukta bekletin.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.