Bugün, yıllardır yüzlerce kişi tarafından denenmiş bir krep tarifi paylaşacağız. İster kahvaltıda tüketin ister içerisine kıymalı, tavuklu iç harçlarını yerleştirip sarıp akşam yemeklerinizi süsleyin. Bu krepler hiç çatlamıyor ve kolayca rulo yapılabiliyor. İçerisindeki yoğurt o kıvamı sağlıyor. Bu krepleri ister tatlı ister tuzlu tariflerde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
ORJİNAL KREP TARİFİ
MALZEMELER
- 3 adet oda sıcaklığında yumurta
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı oda sıcaklığında su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
YAPILIŞI
- Karıştırma kabına yumurtayı ekleyip 2 dakika çırpın.
- Üzerine yoğurdu ilave edip homojen bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.
- Sütü, suyu, sıvı yağı ve tuzu ekleyin.
- Ardından unu ekleyip mikserle çırparak pürüzsüz ve hafif akışkan bir kıvam elde edin. Ustalar en son krep hamurunu ince bir süzgeçten geçiriyorlar aklınızda olsun.
- Yapışmaz bir tavayı (tercihen krep tavası) çok az tereyağ ile yağlayın(Bir sefere mahsuz).
- Hazırladığınız krep harcından bir kepçe kadar (krep tavası için bu miktar ideal oluyor, siz tavanıza göre ayarlayın) dökün. Tavayı sağa sola kaydırarak hamurun tüm zemine yayılmasını sağlayın. Hamur incecik bir tabaka gibi oluyor endişelenmeyin. Krepin özelliği ince olmasıdır, hamuru çok dökmeyin.
- Göz göz olup hafif altı kızarmaya başladıysa spatula yardımıyla ya da sallayarak:) krepleri çevirin ve diğer tarafını da pişirin.
- Pişen krepleri bir servis tabağına alın. İsteğe bağlı tereyağ sürebilirsiniz.
Pişmiş krep nasıl saklanır? Krepleri dondurucuya koyabilir miyim?
Krepleri rulo yapıp ilk sıcaklığı geçince buzdolabı poşetlerine koyup saklayabilirsiniz. Tazeyken dondurduğunuz için çıktığında tazecik olacaklardır.
Pişmiş krep buzdolabında kaç gün saklanır?
Pişmiş krepleri 2 gün içerisinde tüketin.
Afiyet olsun.