En lezzetli kuru domates ezmesi nasıl yapılır?

Türk Mutfağının mezeleri meşhurdur. Bugün kahvaltıda da et yemeklerinin yanında da severek yiyeceğiniz kuru domates ezmesi tarifi hazırladık. Lezzetiyle damakları çatlatacak bu sosu mutlaka deneyin. Aman dikkat bol ekmek yediriyor:)

KURU DOMATES EZMESİ TARİFİ

MALZEMELER

  • 250 gram domates kurusu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

YAPILIŞI

  1. Kuru domatesleri bir kaseye koyup üzeri geçecek kadar ılık su ekleyin ve 15 dakika bekletin.
  2. Suyunu süzdüğünüz domatesleri, sarımsağı, zeytinyağını robotta iyice çekin.
  3. Ceviz içini, salçayı, nar ekşisini ve baharatları ekleyip karıştırın.
  4. Servis tabana alıp dilerseniz zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KEŞFET