Bayatlamayan, uzun süre tazeliğini koruyan kurabiyeler çok kurtarıcı oluyor. Mantar kurabiyeler de onlardan biri. Verdiğim ölçülerle 2 tepsi kurabiye çıkıyor. Ben bir tepsisini pişirmeden şekil verip buzluğa koyuyorum. Buzunu çözdürmeden sadece fırını ısıtıp pişiriyorum, yeni yapmış gibi oluyor. Size de tavsiye ederim. Siz bir tepsi yapacağım derseniz de 125 gr tereyağından tüm ölçüleri yarıya indirerek yapın.
MANTAR KURABİYE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 250 gram tuzsuz tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 400 gr mısır nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı kakao
MANTAR KURABİYE NASIL YAPILIR?
- Yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, purda şekerini ve yumurtayı alıp mikserle çırpın.
- Ardından nişastayı, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin.
- Son olarak azar azar un ekleyerek (Ben 1.5 çay bardağı kadar ekledim) ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan cevizden biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
- Bir kaba kakao koyun. Boş soda şişesini kakaoya batırıp kurabiyelerin üzerine bastırın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarmayacak şekilde (beyaz kalmalı) pişirin.
- Fırından çıkarınca soğumaya bırakın.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun!