ANNE USULÜ MAYALI PİŞİ TARİFİ
Malzemeler
- 1 yemek kaşığı kuru maya ya da yarım paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı ılık su
- 4.5-5 su bardağı elenmiş un
- 3 çay kaşığı tuz
Kızartmak için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı
- Yoğurma kabına mayayı, şekeri ve ılık suyu alıp karıştırın. Mayanın aktifleşmesi için 10 dakika bekletin.
- 2 su bardağı kadar un döküp yoğurmaya başlayın.
- Ardından tuzu ilave edin.
- Azar azar un ilave ederek ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurun kapağını kapatıp 1 saat mayalandırın.
- Hamurdan bezeler yapın. Anne usulü 15 adet pişi çıkıyor:)
- Elinizi sıvı yağ ile yağlayıp parmak uçlarınızla hamuru genişletin. Kalın olursa içi tam pişmez.
- Üzerine bir mutfak bezi kapatıp 10 dakika da bu şekilde mayalandırın.
- Tavaya sıvı yağ koyup kızdırın. (Yakmayın)
- Yağ iyice ısınınca arkalı önlü kızartın.
- Pişen hamur kızartmalarını havlu kağıt serdiğiniz servis tabağına alın.
- Sıcak sıcak afiyetle yiyin. Yanında reçel, pekmez, domates, peynir, zeytin, acı sos iyi gider:)
Afiyet olsun!