Bu tarifin pastanede yediğiniz supangleden hiç bir farkı yok inanın. Deyenince iki ölçü bile yapmak isteyeceksiniz bizden söylemesi.
PASTANE USULÜ SUPANGLE TARİFİ
MALZEMELER
- 4.5 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmek eksik toz şeker
- 1 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşıgı kakao
- 2 yemek kaşıgı dolusu tereyağı
- 100 gr çikolata
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı buz
EV YAPIMI SUPANGLE TARİFİNİN YAPILIŞI
- Tencereye sütü, şekeri, unu, yumurtayı, kakaoyu ekleyip homojen bir kıvam alana kadar çırpın.
- Ocağın altını orta ateşe ayarlayıp sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Kaynayınca tereyağını, çikolatayı ve vanilyayı da ekleyip karıştırın ve 5 dakika bu şekilde kaynatın,ocağın altını kapatın.
- Ocağın altını kapattıktan sonra 1 su bardağı buzu ekleyip mikser yardımıyla karıştırarak buzun erimesini ve supanglenin kıvam almasını sağlayın.
- Tamamen soğuyana kadar ara ara mutlaka karıştırın, yoksa üzeri kabuk bağlar.
- Soğuyan supangleleri kaselere paylaştırın.
- Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
- Buzdolabında 1 saat kadar bekletirseniz daha lezzetli olur.
Afiyet Olsun!