Kıvamı tam yerinde! Pastane usulü supangle tarifi

Supangle, sevilen pratik sütlü tatlılardan biridir. Özellikle çocukların ayıla bayıla yediği bu lezzeti evde yapmak hiç de kolay zor değil. İşin sırrı kıvamını veren buzda saklı. Gelin orjinal pastane usulü supangleyi yapıp evdekilerin gözlerinden kalpler fışkırtalım.

Bu tarifin pastanede yediğiniz supangleden hiç bir farkı yok inanın. Deyenince iki ölçü bile yapmak isteyeceksiniz bizden söylemesi.

PASTANE USULÜ SUPANGLE TARİFİ

MALZEMELER

  • 4.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmek eksik toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşıgı kakao
  • 2 yemek kaşıgı dolusu tereyağı
  • 100 gr çikolata
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı buz

EV YAPIMI SUPANGLE TARİFİNİN YAPILIŞI

  1. Tencereye sütü, şekeri, unu, yumurtayı, kakaoyu ekleyip homojen bir kıvam alana kadar çırpın.
  2. Ocağın altını orta ateşe ayarlayıp sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  3. Kaynayınca tereyağını, çikolatayı ve vanilyayı da ekleyip karıştırın ve 5 dakika bu şekilde kaynatın,ocağın altını kapatın.
  4. Ocağın altını kapattıktan sonra 1 su bardağı buzu ekleyip mikser yardımıyla karıştırarak buzun erimesini ve supanglenin kıvam almasını sağlayın.
  5. Tamamen soğuyana kadar ara ara mutlaka karıştırın, yoksa üzeri kabuk bağlar.
  6. Soğuyan supangleleri kaselere paylaştırın.
  7. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  8. Buzdolabında 1 saat kadar bekletirseniz daha lezzetli olur.

Afiyet Olsun!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KEŞFET