Köfte; çoluk çocuk herkesin en sevdiği lezzetlerin başında geliyor. Tabi patatesle birleşince tadına doyum olmuyor. Püreli köfte de hem sağlıklı, hem pratik olduğu için bizim evin kurtarıcı yemeklerimizden. Öyle fırında, güveçte falan yapmıyorum ben, direk servis tabağına hazırlıyorum. Siz de denemek isterseniz işte tarifi...
PATATES PÜRELİ KÖFTE TARİFİ
Malzemeler
- 500 gr kıyma
- 1 orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı galeta unu (Ya da ekmek içi)
- 1 adet yumurta
- Tuz, karabiber
Sosu için:
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 adet domatesin püresi ya da kışlık domates sosu
- 2 diş sarımsak
- Tuz, kekik
Püre için;
- 5 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Gerekirse çok az süt
Yapılışı
- Köfteleri hazırlayalım. Karıştırma kabına rendelenmiş suyu sıkılmış soğanı, galeta ununu, tuzu, karabiberi, yumurtayı ve kıymayı alıp 15 dakika kadar yoğurun.
- Vaktiniz varsa buzdolabında dinlendirin.Yoksa misket şeklinde yuvarlak yuvarlak toplar yapın ve çok az sıvı yağda soteleyin.
- Patateslerin kabuğunu soyup iri iri doğrayın ve üzeri geçecek kadar suda haşlayın. Eğer tabanında su kalmışsa süzün. Sıcakken tereyağını ve tuzunu ekleyip çatalla, blenderla ya da patates ezici ile pürüzsüz bir püre yapın. Kıvamına göre süt ilave edebilirsiniz.
- Başka bir tavada domates püresini, rendelenmiş sarımsağı, salçayı bir taşım kaynatın ve köftelerle 3-4 dakika daha pişirin.
- Patates püresini servis tabaklarına alın. Üzerlerine sıcak sıcak sotelenmiş domates soslu köfteleri dökün. İnce kıyılmış maydanozla süsleyebilirsiniz.
- Bekletmeden servis edin.
Afiyet Olsun!