Bu poğaçalar bildiğiniz poğaçaları solda sıfırlayacak. Yanına sadece bir bardak sıcak çayla yemelere doyamayacaksınız. Eğer sabah pişirecekseniz; akşamdan şekil verip üzerini streç filmle sarın (hava almasın) ve buzdolabında bekletin. Sabah oda sıcaklığına çıkarıp 5 dakika bekledikten sonra yumurta sarısı sürüp ve susam serpin. Hepsi bu.
PİZZA POĞAÇA TARİFİ
MALZEMELER
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket kuru maya
- 3 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
İçi için;
- 200 gr kaşar peynir
- 100 gr sucuk
- 100 gr tereyağı
Üzeri için;
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
YAPILIŞI
- Suyu, sütü, mayayı ve toz şekeri ekleyip karıştırın. Sıvı yağı ekleyin. Azar azar unu ilave edin. Tuzu dökün. (Tuzu direk mayayla temas ettirmiyoruz). Elinizle yoğurarak pürüzsüz, yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin.
- Mayalanan hamurun havasını alıp 10 eşit bezeye ayırın.
- Bu arada kaşarları rendeleyin, sucukları doyurun, tereyağını da oda sıcaklığında yumuşatın.
- Her bir bezeyi üzerine tereyağı sürüp elinizle servis tabağı büyüklüğünde genişletin.
- Kaşar peyniri ve sucuk koyup paçanga böreği gibi rulo sarın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
- Yumurta sarısına sıvı yağı karıştırıp böreklerin üzerine fırçayla sürün.
- Bolca susam dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Afiyet Olsun!