Fırınsız tatlıların en lezzetlilerindendir saray sarması. Geçmiş Osmanlı zamanına dayanan bu tatlının portakallı halini hiç denediniz mi?
PORTAKALLI SARAY SARMASI TARİFİ
Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 2 paket vanilya
- 50 gr tereyağı
Portakallı sosu için;
- 3 su bardağı portakal suyu
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı toz şeker
Tabanı için;
- 2 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı
- Fırın tepsisinin tabanını çok az tereyağı ile yağlayıp bolca hindistan cevizi serpin.
- Tencereye sütü, şekeri ve unu koyup karıştırın. Ocağın altını orta ateşe alıp sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocağın altını kapatınca vanilyayı ve tereyağını ilave edip karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam için blenderdan geçirin.
- Hazırladığınız kremayı sıcakken tepsiye dökün ve iyice soğuması için buzdolabına koyun. (En az 1 saat buzdolabında beklesin)
- Portakallı sosunu pişirelim. Tencereye portakal suyunu, unu, nişastayı ve şekeri alıp karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
- İyice soğuyan kremanın üzerine portakal sosunu dökün.
- Vaktiniz varsa 1 gün, yoksa 2 saat dinlendirin.
- Dilimleyerek rulo yapıp servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!