SADE PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ
MALZEMELER
- 1 su bardağı osmancık pirinci
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 yemek kaşığı sıvı yağ
- İsteğe bağlı karabiber
- 1 su bardağı kaynar su
- Yarım su bardağı et ya da tavuk suyu (Eğer et yada tavuk suyu kullanmayacaksanız 1,5 su bardağı sıcak su kullanın)
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
YAPILIŞI
- Pirinci geniş bir kaseye alıp, üzerine 2 su bardağı sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip 30 dakika bekletin.
- Pirinci süzgece alıp, çeşmenin altında bol su ile yıkayın. Altından berrak su akana kadar yıkamanız önemli. Pirincin nişastasının tamamen gitmesi gerekiyor.
- Pirincin suyunun tamamen süzmesini sağlayın, hiç su kalmasın.
- Pilav tenceresine tereyağını ve sıvı yağı alın. Tereyağı eriyince pirinci ve tuzu ekleyip 2 dakika kavurun.
- 1 su bardağı kaynar su ve yarım su bardağı et/tavuk suyunu ilave edip ocağın altını en kısık ateşe alıp tencerenin kapağını kapatın.
- Yaklaşık 12 dakikada suyu tamamen çekecektir. Siz yine de kontrollü olun.
- Suyu tamamen çekince tencereyi ocaktan alıp üzerine havlu peçete kapatıp 10 dakika dinlendirin.
- Servis etmeden tahta kaşıkla nazikçe karıştırın.
- Dilerseniz üzerine karabiber serpip servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!