En güzel salçasız mercimek çorbası nasıl yapılır? Üstelik düdüklü tencerede 7 dakikada ve unsuz!

Türk mutfağında en çok tercih edilen çorbalardan biridir mercimek çorbası. Peki, lokanta usulü et sulu salçasız mercimek çorbası nasıl yapılır? Ayrıntılar haberimizde...

Şöyle pürüzsüz, lezzeti ile damakları çatlatan, dumanı üstünde tüten lezzetli bir mercimek çorbasına kim hayır diyebilir ki? Yanında tereyağında kavrulmuş kıtır ekmek de varsa kase kase içilir. Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak mercimek çorbasını bu haliyle daha çok seveceksiniz, mutlaka deneyin

SALÇASIZ MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER

  • 1 su bardagi kırmızı mercimek
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 küçük boy patates
  • 1 su bardağı et suyu (Olmazsa olmaz tavuk ya da et farketmez)
  • 7 su bardağı kaynar su
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Çeyrek limon

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

YAPILIŞI

  1. Düdüklü tencereye sıvı yağı ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip 2 dakika kavurun.
  2. Rendelenmiş patatesi ekleyerek kavurmaya devam edin.
  3. Mercimekleri bol suda yıkayıp süzün ve patatesin üzerine ekleyin.
  4. 2 dakika mercimekleri kavurun.
  5. Et suyunu, kaynar suyu, tuzu, zerdeçalı, karabiberi, naneyi ve limonu(suyunu sıkmadan direk) ekleyin.
  6. Düdüklünün kapağını kapatın.
  7. Havası çıktıktan sonra 7 dakika sonra ocağın altını kapatın.
  8. Havasını çıkardıktan sonra limonu hemen çıkarın. Yoksa acılık verir.
  9. Tavada tereyağını eritip kırmızı biber ile kavurun ve çorbanın üzerine ilave edin.
  10. Sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KEŞFET