Sigara böreğini sevmeyen yoktur sanırım. Son yıllarda çubuk börek, kalem börek olarak da ifade edilmeye başlandı çok şükür. Ama yine de en bilinen adı malesef sigara böreği.
MÜKEMMEL SİGARA BÖREĞİ YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?
- Çok yağlı beyaz peynir kullanmayın. Hafif nemli, kuru olmayan lor peynir ideal oluyor.
- Eğer peyniriniz sulu ise mutlaka süzdürün daha sonra kullanın.
- Çok gevşek ya da çok sıkı sarmayın.En önemli husus bu aslında.
- Yağ miktarının böreklerin yarısına kadar gelmesi yeterlidir.
- Börekleri ara ara çevirerek her yerin eşit bir şekilde kızarmasını sağlayın.
- Toplamda 5-6 dakikada pişer.
- Dilerseniz hazırlayıp buzluğa koyup canınız ne zaman isterse kızartabilirsiniz.
SİGARA BÖREĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 3 adet yufka
- 300 gr lor peyniri
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Bir kase su
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
SİGARA BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
- Yufkaları tezgaha serin. Önce 4'e bölün. Sonra her bir üçgeni 3'e bölün. 1 adet yufkadan 12 adet üçgen edeceğiz. (Yani 3 yufkadan 36 tane)
- Bir kaseye lor peynirini alıp dilerseniz toz kırmızı biber ile karıştırın.
- Her bir üçgen yufkanın geniş kısmına hazırladığınız peynirden yaklaşık silme 1 yemek kaşığı kadar koyup ne çok sıkı ne çok gevşek olacak şekilde sarın. Uç kısmına su sürüp yapışmasını sağlayın.
- Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayın.
- Tavaya 1 parmak yüksekliğinde olacak şekilde sıvı yağ koyup ısıtın. Yağ kızgın olmalı ama çok kızgın olursa hemen kızaracağı için içi çiğ kalır dikkat edin.
- Kızaran börekleri kağıt havlu koyduğunuz servis tabağına alıp fazla yağının çekmesini sağlayın.
Afiyet Olsun!