Lokanta usulü sirkesiz kırmızı lahana turşusu nasıl yapılır, tarifi nasıldır?

Bugün yemeklerin yanına çok yakışan kırmızı lahana turşusu tarifi vereceğiz. 2 gün içerisinde yemeye hazır olan bu turşuyu yedikçe yiyesiniz gelecek. Peki kırmızı lahana turşusu nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? İşte hızlı lahana turşusu tarifi...

Kırmızı lahana turşusunun püf noktaları nelerdir?

  1. Lahanaların beyaz kısımlarını doğramayın.
  2. İncecik doğramak önemli. Bunun için sebze soyacağı işinizi kolaylaştıracaktır.
  3. Yemeklik tuz yerine kaya tuzu, deniz tuzu ya da turşuluk tuz kullanın.
  4. Hazırladıktan sonra mutlaka buzdolabında bekletin.
  5. Kapalı bir kapta 3 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz.

SİRKESİZ KIRMIZI LAHANA TURŞUSU TARİFİ

MALZEMELER

  • 1 adet orta boy mor lahana
  • 1 su bardağı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 2.5 su bardağı içme suyu ya da kaynatılmış soğutulmuş su

YAPILIŞI

  1. Lahanayı bıçakla ya da sebze soyacağı ile ince ince doğrayıp geniş bir kaba alın.
  2. Üzerine tuz döküp 15 dakika kadar elinizle güzelce ovun.
  3. Kavanoza lahanayı yerleştirin.
  4. Bir kasede su ile limon suyunu karıştırıp kavanozun üzerine dökün. Eksik gelirse kavanozu içme suyu ile tamamlayın.
  5. Kavanozun kapağını sıkıca buzdolabında 2 gün bekletin.

Afiyet Olsun

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KEŞFET