Bu kurabiyenin içindeki tarçın, ceviz ve çikolata üçlüsü klasik kurabiyenin lezzetini adeta uçuşa geçiriyor. Her ısırana "hımmm, bunu kesin yapmalıyım" diyecek kadar da iddaalı bir tarif. Yapımı ise o kadar kolay ki 5 dakika yoğurup buzluğa atabilirsiniz. Hatta benim buzluğumda her daim kurabiyem olsun diyorsanız da streç filme sarıp buzlukta uzun süre saklayabilirsiniz. Ani misafiriniz mi geldi , canınız kurabiye mi cekti çıkarın hafif kesilebilir kıvama geldimi atın fırına. Alışırsanız bir adeta buzluk için olmazsa olmazlarınızdan olur bizden söylemesi.
STARBUCKS KURABİYE TARİFİ
Malzemeler
- 150 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 2 yemek kaşığı su
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yumurtanın sarısı
- 2 su bardağı kadar un
- 1 su bardağı damla çikolata
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Yapılışı
- Yoğurma kabına tereyağını, sıvı yağı, suyu, pudra şekerini, yumurta sarısını ekleyip yoğurun.
- Tarçını, kabartma tozunu, vanilyayı da ilave edip yoğurmaya devam edin.
- Azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- En son damla çikolatayı ve ceviz icini ekleyip nazikçe kısa süreli yoğurun.
- Hamuru 2'ye ayırın. Stres filmi tezgaha serip silindir çekli verin ve streç filme sarılı bir şekilde 1 saat buzlukta bekletin. Dilerseniz bu şekilde 1 ay bile bekleyebilir sorun olmaz. Sadece buzluktan çıkarınca hafif kesilebilir bir kıvama gelmesini beklemeniz lazım o kadar
- Buzluktan çıkartıp streç filmi açın ve 1.5 cm kalınlığında dilimleyin.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeir hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra cam kapalı kutuda uzun süre tazeliğini korur.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun!