SULTAN SARMASI TARİFİ
MALZEMELER
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 50 gr tereyağı
Üzeri için;
- 1 su bardağı süt
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
- Öncelikle muhalleyi hazırlayalım. Bir tencereye sütü, unu, şekeri ve kakaoyu alıp karıştırın.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca tereyağını ekleyelim ve tereyağ eriyince ocağın altını kapatalım.
- Büyük boy fırın tepsisinin tabanı bolca hindistan cevizi ile kapayalım.
- Pişirdiğimiz muhallebiyi ince ve eşit olacak şekilde dikkatlice tepsiye yayalım.
- Bu şekilde soğumaya bırakalım. Şimdi sırada krem şantide
- ! su bardağı sütle 1 poşet krem şantiyi çırpalım.
- Iyice soğuyan muhallebinin üzerine krem şantiyi tamamen kaplayalım. Muhallebinin soğuması gerekir ki krem şanti erimesin .
- Bu şekliyle buzdolabında dinlendirelim.
- Servis öncesi tatlımızı ince uzun dilimler olacak şekilde dilimleyelim. 8 dilim olarak dilimlendiğinde güzel rulolar elde edilebilir.
- Kestiğimiz dilimleri bir kenarından dikkatlice kaldırarak rulo haline getirelim ve servis tabağımıza alalım
Afiyet Olsun!