Malzemeler :
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 50 ml sıvı krema
- 60 gr sütlü çikolata
Bulamak için :
- Hindistan cevizi
Yapılışı : Öncelikle bir tencere içerisinde 2 yemek kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı un, 1 çay bardağı toz şekeri karıştırın. Üzerine 600 milim süt ekleyin. Muhallebiyi ocağa alın ve kaynayana kadar karıştırın. Sonrasında 1 tatlı kaşığı tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Daha sonra 1 paket vanilya ekleyin ve karıştırın. Kullanılacak bardakları su ile ıslatın ve bardakların içerisine tatlıyı dökün.
Ardından streç filmle bardakları kapatın ve buzdolabında 4 saat bekletin. Buzdolabından aldığınızda tatlıları bardaktan çıkarın. Tatlıları 4 parçaya bölün ve 3 yüzünü hindistan cevizi ile bulayın. 50 milim kremayı ocakta ısıtın ve üzerine 60 gram sütlü çikolata ekleyin. Tatlıların kalan yüzüne çikolatadan sıkın. Üzerini isteğe bağlı süsleyin. Afiyet olsun.