Fırınsız yapılan tatlılar çok pratik oluyor. Fırını ısıtma, çalıştırma gibi şeylerle de uğraşmıyorsunuz. Bugün sizlere buzdolabında gördüğünüzde yememek için kendinizi zor tutacağınız ve her fırsatta yapmak için sabırsızlanacağınız bir tatlı tarifimiz var: Çilekli magnolia
ÇİLEKLİ MAGNOLİA TARİFİ
MALZEMELER
- 1 litre süt (5 su bardağı)
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 paket bebe bisküvisi (Yoksa diğer bisküviler de olur)
- Çilek
- 1 kutu süt kreması (200 ml)
YAPILIŞI
- Tencereye sütü, şekeri, nişastayı, unu ve yumurta sarısını ekleyip tel çırpıcı ile güzelce çırpın.
- Ocağın altını orta ateşe ayarlayıp sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Göz göz kaynayınca 5 dakika kadar daha karıştırıp ocağın altını kapatın.
- Ocaktan aldığınız muhallebinin üzerinin kabuk bağlamaması için ara ara mutlaka karıştırın.
- Bisküviler rondodan geçirip un haline getirin.
- Çilekleri yıkayıp doğrayın.
- Muhallebi ılıdıktan sonra kremayı ilave edip mikserle 2-3 dakika çırpın.
- Magnolia için kupları, 300 cc'lik magnolia kaplarını, dondurma kaselerini ya da su bardağını kullanabilirsiniz. kuplara 2 yemek kaşığı kadar bisküvi koyun. Yanlarına dilimlediğiniz çilekleri yerleştirin. Muhallebiden dökün.
İsterseniz araya muz dilimleri de koyabilirsiniz. (Yani bi kat muhallebi bi kat muz dilimi bi kat muhallebi şeklinde daha da lezzetli olur) - En üstünü tekrar çekilmiş bisküvi ile kaplayın.
- Çilekle süsleyip buzdolabında en az 1 saat bekletin.
Afiyet Olsun!