TAVUK KÖFTESİ TARİFİ
MALZEMELER
- 400 gr tavuk göğüs etinden çekilmiş kıyma
- 1 çay bardağı galeta unu ya da ekmek kırıntısı
- 1 adet yumurta
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- Bir tutam maydanoz (ince kıyılmış)
- Yarım minik minik doğranmış kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tavuk baharatı (Yoksa çay kaşığının ucuyla kekik, kırmızı biber ve kimyon ekleyin)
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI
- Karıştırma kabına rendelenmiş suyu sıkılmış soğanı, sarımsağı, galeta ununu, soğanı, yumurtayı, kıymayı, tuzu ve baharatları ekleyip yoğurmaya başlayın.
- İnce kıyılmış maydanozu ve çok minik doğranmış kırmızı biberi de ekeyip 3-4 dakika boyunca yoğurmaya devam edin.
- Elinizi hafif ıslatarak köftelere şekil verin.
- Vaktiniz varsa streç filme üzerini kapatıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
- İster çok az yağda tavada, ister fırında ister mangalda pişirin.
Afiyet Olsun!