Yalancı paça çorbası; hem pratik hem lezzetli oluyor. Ben bazen etle, bazen de tavukla yapıyorum. Ne zaman bir hastalık belirtisi sezsek evde ilk bu çorbaya başvuruyoruz. Hastalıklara karşı da tam bir kalkan olduğunu belirtmekte fayda var. İşte sıcak sıcak içilen yalancı paça çorbası tarifi!
Not: Sirke ve sarımsağı bol seviyorsanız serviste minik minik doğradığınız sarımsakları sirkeyle karıştırarak çorbanın yanına ekstra koyabilirsiniz.
YALANCI PAÇA ÇORBASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 300 gram parça et ya da tavuk
- 5 su bardağı su
Terbiyesi için;
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı tepeleme yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
Sosu için;
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sirke
- Yarım limon suyu
- Tuz
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
YALANCI PAÇA ÇORBASI NASIL YAPILIR?
- Çorbaya et ya da tavuk ne kullanacaksanız haşlamakla başlayın. Düdüklüde kısa sürede haşlayabilirsiniz. Bunun için yaklaşık 5 su bardağı suda düdüklüde 25-30 dakika haşlamak yeterli olacaktır.
- Düdüklüden et ya da tavuğu alıp didikleyin, suyunu süzün.
- Tencereye et suyunu ekleyin.
- Bir kasede unu, yoğurdu, yumurtayı ve ezilmiş sarımsağı karıştırıp krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Süzme yoğurt olduğunda soğuk su ile açarsanız kıvamını açabilirsiniz.
- Terbiyenin içerisine et suyundan 1 kepçe koyup ılıklaştırın. Terbiyeniz hazır!
- Tenceredeki et suyunu orta ateşe getirin. Bir taraftan sürekli karıştırarak terbiyeyi yavaş yavaş ekleyin. Haşlanmış etleri de ekleyip 10 dakika kaynatın.
- Ocağın altını kapatıp tuz, tereyağı, limon suyu ve sirke ekleyin.
- Üzerine de tereyağında kavurduğunuz kırmızı biberi dökün.
- Mis gibi çorbayı sıcak sıcak servis edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun!