Lokanta usulü yoğurtlu soğan mezesi nasıl yapılır?

Soğanı ve yoğurdu bi arada düşünemiyorsanız ön yargılarınızı kıracak bir tarifimiz var. Nar ekşili, hafif baharatlı bu lezzet hiç soğan kokmuyor ve et yemeklerinin yanına çok yakışıyor. İşte yoğurtlu soğan mezesi tarifi, yapılışı ve gerekli malzemeler

Türk mutfağının efsane mezelerinden birinin tarifini vereceğiz bugün. Sarımsaklı yoğurtun üzerinde karamelize edilmiş, baharatlanmış soğan çok yakışıyor. Deneyince vazgeçilmez tariflerinizden biri olacak. Üstelik mangalde fırında közledim derdi bile yok. Tavada hemencecik hazırlayıp servis edebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık diyoruz ve afiyetler diliyoruz. Hazırsanız hemen tarifimize geçelim.

YOĞURTLU SOĞAN MEZESİ TARİFİ

MALZEMELER

  • 20 tane arpacık soğan ya da 10 adet küçük boy soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı su

Yoğurtlu sosu için;

  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı isot
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için;

  • İnce kıyılmış bir tutam maydanoz

YAPILIŞI

  1. Soğanların kabuğunu soyun.
  2. Eğer normal soğan kullanacaksanız 4'e bölüp katmanlarından ayırın.
  3. Geniş bir tavaya sıvı yağını koyup soğanları soteleyin.
  4. Soğanlar yumuşamaya başlayınca şekeri ekleyip 1-2 dakika daha soteleyin, hafif kahverengiye dönünce su ilave edip tavanın kapağını kapatın. 5 dakika kadar daha pişirip ocağın altını kapatın.
  5. Bir kasede soğanı, nar ekşisini, tuzu ve baharatları harmanlayın.
  6. Efsane mezeniz hazır. Üzerine maydanoz serpip servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KEŞFET